zondag, 27 mei 2018

150 jaar Kerk Pey-Echt

Meerssens Mannenkoor geeft concert in Pey-Echt

Ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van kerk en parochie, gaf het Meerssens Mannenkoor op zondagmiddag 11 maart een concert in de kerk van Pey.

Onze oud-dorpsgenote, mevrouw Victoire Meuwissen-Dolmans, is lid van het jubileumcomité en bracht het idee naar voren om het Meerssens Mannenkoor voor een concert uit te nodigen. Dit idee werd van harte overgenomen door de overige leden van het comité en pastoor Mom.

Het koor was tijdig aanwezig om in te zingen en in te spelen op de prachtige akoestiek van de kerk. Onder leiding van Rob Waltmans en met Leon Dijkstra aan de piano, gaf het Meerssens Mannenkoor een sprankelend concert voor een groot en meelevend publiek.

Tijdens het “When the Saints” kreeg het koor een open doekje. Door de goede akoestiek kwamen stukken als “Steal Away”, “Tebe Pojem” en “Dobra Noc” goed tot hun recht.

Tijdens het concert werden gedichten voorgedragen, die uiteraard betrekking hadden op de kerk en Pey.

Het concert werd besloten met het bekende “Wie schoân ôs Limburg is” van Harry Bordon.

Daarna was er nog de gelegenheid om kennis te maken met het publiek.

Wim Rhoen