dinsdag, 20 februari 2018

MMK bestaat 15 jaar!

Meerssens Mannenkoor viert derde lustrum

Zondag 29 april stond bij het Meerssens Mannenkoor geheel in het teken van het vijftienjarig bestaan.

Geheel in het nieuw, tot en met de manchetknopen, verzamelden 44 leden van het koor zich in de  Proostenkelder. Daar moesten enkele koorleden geholpen worden met hun strikje, dat voor een aantal zangers moeilijk te hanteren bleek. Bij het inzingen, onder leiding van  Christianne Neven, werden bij de “Missa Basilica” nog enkele puntjes op de i gezet.

Daarna luisterde het koor de plechtige Hoogmis in de volle basiliek op. Het koor werd op het orgel begeleid door Rob Waltmans.

Het intensieve repeteren van de “Missa Basilica” van Lesscher bleek niet voor niets te zijn geweest. Er werd vol overtuiging en goed geconcentreerd gezongen. Dat leverde een aantal momenten met mooie dynamische zang op. Lesscher zou gegarandeerd goedkeurend hebben geglimlacht.

Bij de overige liederen was de concentratie soms wat minder. Je kreeg de indruk dat er gezongen werd op de automatische piloot. Dat leverde een aantal “uitglijertjes” op. Maar al met al is er zeer verdienstelijk gezongen in de mooie en stemmige H. Mis.

Daarna volgde een korte fotosessie op de trappen van het voormalige gemeentehuis met een lieftallige dame en een  strak in het pak zittende heer, beiden medewerkers van de Rabobank, die maar liefst 1500 euro had gedoneerd voor de aanschaf van onze mooie nieuwe kostuums. Waarvoor uiteraard onze oprechte dank!

In Dinnertime volgde nog een leuke verrassing. De heren zangers ontvingen er een mooie speld met het logo van het koor erop. Dit was een zeer lovenswaardig initiatief van de dames.

Daarna konden de dames en heren zich te goed doen aan een prima verzorgde en overdadige brunch. Anneke en Jan en verdere medewerkers, Chapeau!

Na enkele aangename uurtjes zochten een aantal zangers zonnige terrassen op. Al met al een mooie dag om op terug te kijken.

Piet Pluymaekers