dinsdag, 20 februari 2018

Limburg Preuve

Meerssens Mannenkoor succesvol bij “Limburg preuve”

Op zondagmiddag 2 september j.l. verzorgde het Meerssens Mannenkoor weer een concert op landgoed Kasteel Vaeshartelt. Hier werd voor de tweede maal het Limburg Preuve Festival georganiseerd. Dit festival is een markt van Limburgse streekproducten waar bezoekers kunnen kennis maken met het “Goede Landleven”. Vanwege de aanleg van de Tuinen van Vaeshartelt vond de markt dit jaar niet in de Bloemenheuf plaats maar in en om de boerderij van het landgoed Vaeshartelt.

Voor het Meerssens Mannenkoor was dit concert op enkele meters na een thuiswedstrijd, immers landgoed Vaeshartelt ligt net tegen de gemeentegrens Meerssen/Maastricht. Het koor trad aan op de binnenplaats van de boerderij, een bijzonder fraaie plek om je als koor te manifesteren. De omstandigheden waren zonder meer gunstig: prachtig nazomerweer, veel bezoekers, aangename atmosfeer.

Heel toepasselijk opende het koor met “Limburg, mijn heerlijk land”. Vervolgens passeerden bekende swingende nummers als “I could have danced all night” en “When the saints go marching in”. Het koor liet ook horen goed thuis te zijn in het romantische repertoire, met stukken als “Die Blume von Hawaii”, “Abendfrieden”, “La Montanara” en “Some enchanted evening”. Afgesloten werd - in stijl  en met vocale medewerking van het publiek - met “Wie schoân ôs Limburg is” en “De Geul”.

Omdat het koor was opgesteld in de volle zon en bovendien aan één stuk door zong, dus zonder pauze, was de dorst na afloop niet gering. Lange files vormden zich aan het éne buffet dat het festival rijk was.  Al met al kan het Meerssens Mannenkoor terugzien op een geslaagd optreden, ook afgaande op de waardering van de kant van het publiek.

Mathy Peters

Ga terug...