maandag, 15 oktober 2018

Succesvolle Bartholomeusmarkt voor het MMK

Donderdag 9 mei 5.00 uur. Nog voordat in de achtertuin de hanen hun ochtendglorie kraaiden, werden wij gewekt door een hels kabaal. Voor op straat waren de marktkraambouwers al druk en luidruchtig in de weer met het plaatsen van de nodige marktkramen. Ik had zelf nog niet de moed om op te staan dus sloot ik mijn ogen nog even en probeerde ik mijn droom weer op te pakken. Helaas lukte dit niet, dus zat er niets anders op dan op te staan en mij klaar te maken voor de Bartholomeusmarkt.
Klokslag 7.00 uur waren Wiet Lemmens, Louis Verleisdonk, Piet Pluymaekers en Huub Pluymeekers aanwezig. Samen met Antje en mijzelf begonnen wij aan de leuke klus om zo'n slordige 95 overvolle bananendozen te verdelen over 3 marktkramen. Gelukkig hadden Wiet en ik vooraf de nodige spullen een beetje gesorteerd en geprijsd waardoor de opbouw soepel verliep. Antiek bij antiek en boeken bij de boeken. Eén hele kraam bestond uit een soort grabbelton waarbij alles voor slechts € 1,- per stuk te koop was.Zelfs de bedrijfsleider van een gerenommeerde winkel in Meerssen stond met de schrik op zijn gezicht te kijken naar onze stand en zei : "hier kunnen wij niet tegenop boksen".
Gelukkig bleven de plensbuien al snel achterwege en werd het steeds drukker en drukker. Zo rond 10.00 uur kwam de markt al echt goed op gang en rinkelden onze kassa's. De spulletjes die onze leden en onze vrienden ingeleverd hadden vonden gretig aftrek bij de bezoekers van deze Meerssense Bartholomeusmarkt. Twee antieke klokken als sponsoring afgegeven door Jean Leltz, deden de kassa's extra flink rinkelen.
In de loop van de ochtend werden enkele leden afgelost door Servé Halders en zijn lieftallige Mia, Richard Deckers, Joop Kneepkens, Wim Rhoen, Alex Willems en onze lieve secretaris Carlie Rings met haar nichtje.
De verkoop ging gestaag verder en veel, ja heel veel spulletjes, vonden een nieuwe eigenaar. Ook de spullen van ons gewaardeerd lid Karel Majoor, die onlangs verhuisd is, werden goed verkocht. Zo tegen 17.00 uur werd het toch eens tijd om op te ruimen. Elise Muijtjens voegde zich bij het gezelschap om te helpen. Zo rond 19.00 uur was alles aan de kant en werd samen met onze penningmeester de kas opgemaakt.
Het Meerssens Mannenkoor mag terugblikken op een geweldige en succesvolle Bartholomeusmarkt 2013.
Heel, heel veel dank aan allen die ons van diverse spullen voorzien hebben. Wij als Meerssens Mannenkoor waarderen dit ten zeerste.

Guido Severijns en Wiet Lemmens

P.S. Zie ook de foto's onder media fotoreportages.