dinsdag, 23 oktober 2018

Verslag bezoek Aschaffenburg

Voorbereiding concertreis naar Aschaffenburg

Zaterdag 25 mei jl. om precies 8.30 uur stonden Els en Richard voor de deur om ons op te pikken voor een bezoek aan Aschaffenburg in verband met het organiseren van de concertreis op 23, 24 en 25 mei 2014.
In tegenstelling tot de weersverwachting konden we in een lekker zonnetje afreizen. Als tussenstation hadden we Limburg a/d Lahn gekozen om een bezoek te brengen aan Restaurant Obermühle, een van de uitgekozen plaatsen voor een tussenstop in 2014. Het was meteen een voltreffer. Het restaurant ligt in een prachtige omgeving met een watermolen op de locatie. We werden verwelkomd door de eigenaar, waarmee we een zeer aangenaam onderhoud hadden. Het restaurant ligt op slechts enkele minuten lopen van de Altstadt, en wij kunnen jullie verzekeren dat dit een prachtige plaats is met mooie intieme straatjes en pleintjes. Met de eigenaar hebben we afgesproken op de terugreis in 2014 het restaurant te bezoeken voor het afscheidsdiner.
Wij vervolgden onze reis richting Aschaffenburg, alwaar we om 13.30 uur arriveerden in Hotel Aschaffenburger Hof, midden in de stad. Een hotel van 5 verdiepingen met lift. De kamers waren heel netjes en voorzien van bad of douche en TV.
Om 15.00 uur hadden we een afspraak met een afvaardiging van Männerchor Melomania uit Aschaffenburg. Het klikte meteen! Zij stelden voor om op vrijdag 23 mei om 16.00 uur een miniconcert te verzorgen in een Alterstift oftewel verzorgingstehuis. Hierna zal Rob Waltmans een miniorgelconcert verzorgen in de Stiftkirche op een orgel van Orgelbau Klais uit Bonn. Daarna gaan we gezamenlijk dineren in Hotel Aschaffenburger Hof, gecombineerd met een wijnproeverij om in de stemming te komen voor enkele gezellige uurtjes met een accordeonist.
De afvaardiging van Melomania stelde voor om op zaterdag 24 mei om 10.00 uur een ontvangst te regelen door de Oberbürgermeister, hetgeen wij uiteraard zeer op prijs stelden. 's Middags zullen wij dan met de bus een bezoek brengen aan het Naturpark Spessart alwaar we het Wasserschloss Mespelbrunn bezoeken. We zullen daarna weer op tijd terug moeten zijn voor het diner, want om 20.00 uur hebben we, tezamen met Melomania, het avondconcert in de Stadthalle. We maken dan gebruik van de kleine zaal voor ca. 300 personen. Daarna gaan we gezamenlijk terug naar Hotel Aschaffenburger Hof waar we nog enkele uurtjes gezellig zullen doorbrengen. Al te laat kunnen we het dan niet maken want zondag 25 mei zingen we om 9.00 uur in de Wallfahrtskirche St.Agatha in Schmerlenbach op ca. 6 kilometer van Aschaffenburg. Deze kerk heeft een prachtige akoestiek. Na de viering zijn wij uitgenodigd op een frühschoppen, ons aangeboden door Melomania. Hierna keren we terug naar ons hotel om ons om te kleden en uit te checken.
Vervolgens gaan we richting Limburg a/d Lahn naar Restaurant Obermühle alwaar we het eerder gememoreerde afscheidsdiner hebben. Hierbij zullen wij zorgen dat iedereen in de gelegenheid is om het centrum van Limburg a/d Lahn te bezoeken.
De terugkomst in Meerssen zal om ca. 19.00 uur zijn. We denken dat wij in deze twee dagen succesvolle zaken hebben kunnen regelen. Het heeft ons een zeer voldaan gevoel gegeven. Hopelijk kunnen wij over een jaar terugkijken op een geslaagde concertreis.
Op onze terugreis naar Meerssen hebben we nog een bezoek gebracht aan een nicht van Richard in Frankfurt am Main, die speciaal voor ons een Käsetorte had gemaakt. Deze smaakte voortreffelijk. En als afsluiting van ons tweedaags bezoek hebben wij Restaurant Obermühle in Limburg a/d Lahn aangedaan om te proeven hoe de keuken was. Wij kunnen verzekeren dat het jullie aan niets zal ontbreken.

Jo Smeets en Richard Deckers