dinsdag, 14 augustus 2018

Concert in verzorgingscentrum 'La Valence'

Het Meerssens Mannenkoor heeft op maandagavond 27 mei jl. haar eerste concert gegeven onder leiding van Ger Franken in La Valence in Heugem. Aan de piano werden we begeleid door Paulina Bukowicz en Jo Smeets leidde ons weer op een goede en vertrouwde manier door het programma.
De zaal was goed bezet en onder de aanwezige bewoners was ook Huub Leerssen, oud lid van ons koor. Voor hem waren wij speciaal naar La Valence gekomen.
De volgende werken werden uitgevoerd: Kolj Slawjen, Tebje Pojem, Abendfrieden, Mala moja, Rasti Ružo, Veldboeket, Les Pêcheurs de Perles, When the Saints, Railroad, Wiegenlied, Dankeschön und auf Wiederseh'n en Wie schoân ôs Limburg is.
Alle aanwezigen hebben genoten van de uitvoering en Huub Leerssen was zeer te spreken over ons optreden en gaf dit nog eens duidelijk aan door zijn duim omhoog te steken.
De nummers Rasti Ružo, Veldboeket en Railroad waren nieuw en hebben de laatste weken veel energie gevergd.
Rasti Ružo begint naar mijn mening steeds beter te klinken en is beslist een prima toevoeging aan ons programma.
Veldboeket heeft met het instuderen wat minder moeite gekost en persoonlijk laat ik me zo meeslepen in de mooie tekst, dat ik soms de nuances vergeet die de dirigent aangeeft.
Dat Dinah in Railroad in de kitchen is en de horn moet " blowen" is duidelijk, maar bij het zingen van fi, fie, fid-dly-i-o door de speler op de oude banjo gaat het nog niet zo goed. Het vergt nog wat oefening om dit mooie lied perfect uit te voeren.
Over de overige werken en over de Saints wil ik niet praten, klonken mooi en hebben mij in ieder geval weer een leuke avond bezorgd. De toegift, Wie schoân ôs Limburg is, werd door alle aanwezigen uit volle borst meegezongen.
Onder leiding van onze nieuwe dirigent kunnen wij terugzien op een geslaagd concert.

Jules à Campo