zondag, 27 mei 2018

Wandeling Meers 7 juli 2013

Het Meerssens Mannenkoor wandelt tussen Maas en Julianakanaal

Zondag 7 juli l.l. sloot het Meerssens Mannenkoor het voorjaarsseizoen af met de jaarlijkse
activiteitendag. De dag werd georganiseerd door de activiteitencommissie, die een compliment verdient voor een geslaagde dag.
Om half twee reden ca. 50 wandelaars richting Meers, het startpunt voor een wandeling tussen Maas en Julianakanaal. Het was stralend weer, temperatuur 27°, met af en toe een verkoelend briesje.
De wandeling was uitgezet door een ervaren natuurliefhebber, Harrie Deckers, juist ja: de broer van... Vanaf het startpunt wandelden we ca. een half uur langs het kanaal. We keken uit over het vlakke land tussen kanaal en rivier. Dit in tegenstelling tot onze wandelingen in de vorige jaren, zoals in de heuvelachtige omgeving van Castils en buurtschap Rott.
We liepen door een bekend watervogelgebied. Helaas voor ons hielden ze zich vanmiddag schuil vanwege de zomerse temperatuur. Na een half uur bogen we rechtsaf richting grensmaas. Bij de Maas aangekomen liepen we noordwaarts tot Oud Urmond.
Ik was verrast door het afwisselend rivierlandschap. De Maas is hier op de grens van België en Nederland in de zomer gereduceerd tot een lieflijke stroom, waarop geen scheepvaart mogelijk is. Vandaar ook de aanleg van het Julianakanaal. Onderweg liepen we nog door de buurtschap Maasband, een verzameling gerestaureerde boerderijtjes gelegen langs drie straatjes.
Rond half vier werden we in Oud Urmond opgewacht door Renė en Marthe Schreurs met koffie, vlaai en frisdranken. Aan versterking van de inwendige mens en de schaduw van een grote boom waren we wel toe. Enkele dames waren bevangen door de warmte, en werden later door Alex Willems opgehaald en naar DinnerTime gebracht.
Rond half zes was iedereen gearriveerd in de tuin van ons clublokaal, waar Jan Verhagen al bezig was met de BBQ. Mede door onze gangmaker Joep Cerfontaine werd het nog een gezellige avond.

Wim Rhoen