donderdag, 16 augustus 2018

Meerssens Mannenkoor "In de ban...van Meerssens Talent"

Zondag 15 september stond voor het Meerssens Mannenkoor in het teken van het optreden in het Proosdijpark. Daar vond als afsluitend onderdeel van "In de ban van....Meerssens Talent", een muziekfeest plaats georganiseerd door de werkgroep Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme. Voor alle muziekgezelschappen in de gemeente Meerssen een goede gelegenheid om zich te presenteren aan de eigen achterban. Een prima initiatief! Het stralende weer werkte mee om zoveel mogelijk Meerssenaren naar buiten te lokken richting Proosdijpark. De deelnemers hadden dan ook niet te klagen over de publieke belangstelling in deze inspirerende omgeving.
Voor Ger Franken was het zijn tweede uitvoering met het Meerssens Mannenkoor in Meerssen. Het koor werd begeleid door Augustine Boshouwers. Het programma was een mix van oud en nieuw.
Het concert werd geopend met twee melodieën uit de opera "De Parelvissers", gevolgd door "Mala Moja": twee repertoirestukken. Het koor had er duidelijk zin in. Dat bleek bij de volgende drie nieuwe werken, te beginnen bij "Railroad": een moderne bewerking van een van de oudste Amerikaanse spoorwegliederen. Met verve en geconcentreerd gezongen, de partituur uit het hoofd. Daardoor was er een goede communicatie tussen koor en dirigent.
Het programma werd vervolgd met een Amerikaanse negrospiritual "Sinner Man" : "O zondaar wat staat je te wachten op de dag des oordeels". Na deze spetterende Amerikaanse nummers volgde een lied van eigen bodem: "Veldboeket", een romantisch dialectlied. Daarna volgde het bekende "When the Saints", een stuk wat al langer op het repertoire staat. Tot besluit werd nog "De Geul " gezongen, een lied dat door menigeen in het publiek werd meegezongen.
Jacques Giesen sprak namens de organisatie een dankwoord en complimenteerde dirigent, pianiste en koor voor hun concert.
Daarna was er nog de gelegenheid om de kelen een onderhoudsbeurt te geven en ondertussen te luisteren naar de prestaties van de andere muziekgezelschappen.

Wim Rhoen