dinsdag, 20 februari 2018

Concert voor het Vrouwengilde in "de Stip"

Meerssens Mannenkoor te gast bij het Vrouwengilde

"Und draußen weht ein kalter Wind" zong het Meerssens Mannenkoor op maandagavond 16 december jl. Buiten was het zacht weer. Binnen, in de sfeervol versierde zaal van De Stip, schoven 110 dames van Vrouwengilde kring Groot Meerssen aan, om aan lange feestelijk gedekte en mooi versierde tafels gezamenlijk een kerstdiner te nuttigen.

Het Vrouwengilde deed een beroep op het Meerssens Mannenkoor om tijdens het diner tweemaal op te treden met het dit jaar gekozen en ingestudeerde kerstrepertoire. Tussen voor en hoofdgerecht brachten wij voor een zeer aandachtig gehoor ons eerste blok van vijf kerstliederen. Vervolgens was er een ruime pauze en ook enkele gratis consumpties.

Na het toetje volgde ons tweede blok van kerstliederen. Alle nummers werden aangekondigd door onze spreekstalmeester Jo Smeets en met een kwinkslag tot besluit kondigde hij een toegift aan. Tevens herinnerde hij alle aanwezige dames eraan – en deze opmerking was natuurlijk niet voor henzelf bedoeld – dat het Meerssens Mannenkoor elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in DinnerTime aan de Markt in Meerssen repeteert.

Na het zingen van de toegift het "Veldboeket" kreeg ons koor een staande ovatie. Onder luid geklap en zwaaiende armen, die her en der bekende zangers ter afscheid groetten. Dit moet elke zanger van ons koor toch een warm gevoel hebben bezorgd. Mij althans wel.

Harrie Smeets