dinsdag, 14 augustus 2018

Ons Kerstconcert in Bunde

Kerstsfeer op vrijdag de dertiende

Je moet maar durven. Toch koos het Meerssens Mannenkoor voor vrijdag de dertiende december als de avond voor haar jaarlijkse kerstconcert. Gelukkig durfden ook Canta Volare uit Beek en het Jeugdorkest van Harmonie St. Agnes uit Bunde het noodlot te tarten. Hierdoor verschenen gedurende twee sfeervolle uren ruim honderd gedreven zangers en muzikanten op het altaar van de Sint Agneskerk in Bunde.

De vierhonderd aanwezigen hoorden uit de monden en instrumenten van de drie gezelschappen een pakkend eigen geluid komen. Hierdoor kreeg het concert een interessante gevarieerdheid. Liefhebbers van warme diepe kerstklanken konden hun hart ophalen bij het Meerssens Mannenkoor. De jeugdige muzikanten van het Jeugdorkest lieten het talrijke publiek genieten van de rijkdom in klank en dynamiek van hedendaagse blaasmuziek. De professioneel geschoolde jonge vrouwen van Canta Volare verbluften velen door hun ritmiek, balans, zuiverheid en zeer hoge moeilijkheidsgraad. En dat onder leiding van de net drie maanden geleden aangetreden zeer jeugdige, maar zeer talentvolle dirigent Jori Klomp. Ze bestaan dus echt: jonge mannen van 22 jaar verzot op zang. En met hen samenwerken geeft resultaten. Zo hoorde ik nog dagen na het concert toehoorders hun waardering uiten voor de samenzang van Canta Volare en het Meerssens Mannenkoor. "Ik heb in mijn leven nog nooit zo'n mooi Transeamus gehoord. Ik kreeg er gewoon kippenvel van."

Jos Kester