zondag, 27 mei 2018

Onze Diesviering 2014

Diesviering Meerssens Mannenkoor

Zondag 30 maart vierde het Meerssens Mannenkoor zijn 17e verjaardag. Het was een prachtige voorjaarsdag met bijna zomerse temperaturen.
De dag begon met een plechtige H.Mis. Om 10 uur stond het koor gereed om bij het inzingen de laatste puntjes op de i te zetten. Het stond onder leiding van onze vaste dirigent Ger Franken en werd op het orgel begeleid door de organist van de basiliek, Rob Waltmans.
Gezongen werd de Missa Basilica van G. Lesscher. Wij begonnen met "Das ist der Tag des Herrn", een toepasselijke titel voor deze mooie dag. We besloten de H.Mis met "Mien leef Limburg", een lied dat we ook zingen op het aanstaande Heuvellandconcert in Vaals. Met een dankbaar applaus van een volle kerk werd onze zang beloond.
Na de H.Mis maakte pastoor Wim van Meijgaarden bekend, dat hij wegens ziekte zijn werk voorlopig even niet meer kan doen. Dat was een emotioneel moment.
Alvorens met de brunch te beginnen werden we door ons koorlid Theo Zijlstra op de foto gezet (De volgende dag, tijdens de repetitie, konden wij het mooie resultaat al bewonderen!) Tijdens de geanimeerde brunch in Cafė-Zaal De Keizer werd ons koorlid Math Otten door de voorzitter gehuldigd voor zijn 12½ jarig lidmaatschap. Voor Tiny Otten waren er bloemen. Math is verantwoordelijk voor het geluid tijdens onze uitvoeringen en is een onmisbaar lid van onze technische commissie.
Tegen drie uur liep de brunch op z'n einde en werd de bijeenkomst, aangelokt door het mooie voorjaarsweer, langzaamaan verplaatst naar het terras op de Markt.

Wim Rhoen