dinsdag, 20 februari 2018

Wandeling en BBQ 2014

Meerssens Mannenkoor wandelt door de Vliekse bossen

Op zondag 6 juli 2014 hield het Meerssens Mannenkoor zijn jaarlijkse activiteitendag.
We bleven dit jaar dicht bij huis. Er was door de activiteitencommissie een wandeling uitgestippeld door de Vliekse bossen. Het was een typische Nederlandse zomerdag: wisselend bewolkt met een temperatuur van 22º, dus aangenaam wandelweer.
Rond twee uur vertrokken 45 wandelaars(ters) vanaf Café-Zaal De Keizer richting Op de Beukel, en vandaar via wandelpaden richting Huize Vliek. Na ongeveer 20 minuten werd de weg overgestoken en kwamen we in de Vliekse bossen terecht. Het werd een interessante wandeling door het heuvelachtig terrein, afgewisseld met mooie vergezichten over het Maasdal. Na een goed uur hadden we de bossen achter ons en wandelden we richting Cafė-Zaal Bergrust. Daar werden de benen gestrekt en een kop koffie met vlaai genuttigd.
De buienradar voorspelde voor de komende uren fikse buien, maar daar hebben we tijdens onze wandeling terug richting De Keizer geen last van gehad.
Rond halfzes begon de BBQ. Zo'n 65 leden met aanhang lieten het zich goed smaken.
De BBQ was keurig verzorgd en werd vakkundig uitgeserveerd door Ans Willems en Els Deckers. Waarvoor onze dank. Tijdens het eten en de nazit werden we nog getrakteerd op een aantal fikse buien, die de waterdichtheid van de parasols van De Keizer danig op de proef stelde.
Al met al een geslaagde dag. Een compliment voor de activiteitencommissie is dan ook op zijn plaats.

Wim Rhoen