donderdag, 16 augustus 2018

Vaeshartelt 2014

Meerssens Mannenkoor zingt op het Limburg Preuve Festival

Zondag 7 september 2014 vond het vierde Limburg Preuve Festival plaats op Buitenplaats Vaeshartelt. Dit is de grootste streekproducten markt van Limburg. In een werkelijk schitterende ambiance zorgden ruim 60 Euregionale producenten ervoor dat er volop geproefd en genoten kon worden van smaakvol aangeboden lekkers uit eigen lokale omgeving. En dit alles onder het toeziend oog van een aangenaam zonnetje. Duizenden mensen vonden de weg naar dit schitterende gebeuren ondanks het feit dat er op vele andere plaatsen in de directe omgeving ook grote evenementen plaatsvonden.
Uiteraard speelde muziek uit eigen streek een niet onbelangrijke rol in het geheel. Ook het Meerssens Mannenkoor was voor de tweede keer uitgenodigd om het festival muzikaal op te komen luisteren. De sponsorcommissie maakte van deze unieke gelegenheid gebruik om onze donateurs persoonlijk uit te nodigen en te trakteren op koffie en vlaai. Een mooi gebaar waarvan velen gebruikmaakten.
Klokslag half twee moest ons koor aantreden onder een authentieke, sierlijke overdekking met het prachtige "Vaeshartelt" als achtergrond. Zingen in de buitenlucht blijft altijd een toch wat hachelijke zaak, maar is tegelijkertijd ook een zekere uitdaging.
We presenteerden een gevarieerd repertoire waarin opera, gospel en negrospirituals waren vertegenwoordigd. Onder welke categorie "Mala Moja" valt is niet helemaal duidelijk, maar verrassend is het zeker, ook gezien de verbaasde reacties uit het publiek. En uiteraard brachten we enkele streekliederen ten gehore. Te weten "Geul iech wil diech huère" van de alom bekende Guus Smeets en "Mien Leef Limburg" met muziek van Leo van Weersch en tektst van Jo Bertholet. Kleine kippenvelmomentjes....!
Tot slot een welgemeend "Dankeschön und auf Wiederseh'n". Een warm applaus viel ons ten deel. We kunnen terugkijken op een mooie muzikale middag.

Piet Pluymaekers