dinsdag, 20 februari 2018

Ons Kerstconcert in Rothem

Luisterrijk kerstconcert Meerssens Mannenkoor

Op zaterdagavond 19 december verzorgde het Meerssens Mannenkoor zijn jaarlijkse kerstconcert, ditmaal in de H. Hart van Jezuskerk in Rothem.
In de afgelopen 18 jaren van zijn bestaan heeft het koor een breed kerstrepertoire opgebouwd. In een goed gevulde kerk bracht het een mooie selectie uit dit repertoire. Ondanks de lenteachtige weersomstandigheden wist het koor daarmee een inspirerende maar tevens ingetogen kerstsfeer op te roepen. Voor ’t eerst begeleidden twee koorleden een van de kerstliederen op gitaar.
Daarnaast had het koor zich verzekerd van medewerking van de leden van Vocal Chord uit Beek: tenor Pascal Pittie, sopraan Daphne Ramakers, countertenor Rob Meijers en mezzosopraan Lien Haegeman. Vier Limburgse operazangers die elkaar al kennen sinds hun studie aan het Conservatorium Maastricht. Dit vocaal ensemble bracht, ondersteund door een orkestband, een mix van populaire, veelal Amerikaanse kerstmelodieën, voorzien van een krachtige geluidsversterking.
Het koor stond onder leiding van dirigent Ger Franken en werd aan de piano begeleid door Leon Dijkstra.
De organisatoren (bestuur en overige vrijwilligers van het Meerssens Mannenkoor) hadden de handen vol aan de complexe regie tijdens de gehele avond, maar kunnen terugkijken op een zeer soepele gang van zaken. Het publiek was gul met zijn applaus, alsook met zijn vrijwillige gaven na afloop. De avond werd afgesloten met een nazit in gemeenschapshuis De Koel in Rothem.

Mathy Peters