vrijdag, 23 februari 2018

Jaarmarkt 2017

Meerssens Mannenkoor present op de Jaarmarkt

Ook dit jaar had het Meerssens Mannenkoor zich ingeschreven voor de Jaarmarkt die gehouden werd op zondag 3 september. De commissie M&M (Marktplaats en Markten) had deze keer gekozen voor een iets andere aanpak, namelijk: “Minder kramen met betere spulletjes”. Op zich geen slecht idee, want in de maand september zijn veel leden op vakantie en het is daardoor iets moeilijker om voldoende hulp te krijgen om de kramen te bezetten. Enfin, dat ter zijde. Op de vrijdag voorafgaand aan de Jaarmarkt, hebben wij met een groepje sterke mannen de spullen van de loods naar de Bunderstraat vervoerd, waar ze tijdelijk werden opgeslagen in de “gats” en in een ruime “partytent” in de tuin van nummer 23. Zondagochtend om 7.30 uur klonk voor ons het startschot om te beginnen. Met een man of zes werden alle spullen verdeeld over de kramen. Gelukkig was vooraf alles al netjes voorzien van een prijskaartje (met veel dank aan Jef Hoofs), zodat er geen misverstanden konden ontstaan over de vraagprijs.

Rond de klok van 9.00 uur stonden de kramen er goed gevuld bij. Dank aan de vele mensen die de weg naar het Meerssens Mannenkoor wisten te vinden en die hun overtollige spullen aan ons afstonden. Wij zijn hen daar zeer dankbaar voor. De gemeente Meerssen heeft de subsidiekraan voor o.a. ons koor dichtgedraaid, waardoor de opbrengsten van deze activiteiten zeer welkom en zeker noodzakelijk zijn. Zoals gezegd waren de kramen om 9.00 uur op orde, maar in tegenstelling tot andere jaren waren er veel minder “early buyers”. Het liep allemaal iets stroever dan bij voorgaande edities. Ondanks het prachtige weer en ondanks de perfecte organisatie door schutterij Remigius, bleef gevoelsmatig het bezoekersaantal iets achter. Maar het Meerssens Mannenkoor had toch niets te klagen. De zangers en hun partners wisselden zich gedurende de dag af en hebben niet stilgezeten. De nodige spulletjes, van klein tot groot, wisselden tegen een leuk prijsje van eigenaar. Het is iedere keer weer een win – winsituatie! Als afsluiting:

Dank aan alle mensen die spullen doneren aan het Meerssens Mannenkoor.

Dank aan alle kopers voor hun aankopen.

Dank aan schutterij Remigius voor de perfecte organisatie.

Dank aan alle leden en partners van het Meerssens Mannenkoor voor hun inzet.

Dank aan de commissie M&M die de begroting van het koor ook dit jaar weer uit de rode cijfers houdt.

Guido Severijns