vrijdag, 23 februari 2018

Kerstconcert Schipperskerk

Meerssens Mannenkoor te gast in het kerkje van Schipperskerk.

Op woensdag 20 december jl. gaf het Meerssens Mannenkoor een kerstconcert in het prachtige kerkje van Schipperskerk.

De voormalige Schipperskerk werd in 1949 gebouwd “ad salutem navigantium” of “tot welzijn van de varenden”, zoals op de Eerste Steen te lezen staat. Ze stond midden in het veld, maar dichtbij de lighaven en de schippers als varende parochianen. Het zou namelijk nog tot 1953 duren voordat de eerste huizen in de omgeving werden gebouwd, het begin van het “rectoraat Schipperskerk”. In dit lieflijke kerkje is sinds 2012 Galerie Marie gevestigd en het is nu in gebruik voor allerlei kunstzinnige en creatieve activiteiten en exposities. Dit onder de bezielende leiding van kunstenares Marieke Russel.

Voor veel zangers was het een hernieuwde kennismaking, want ook in december 2014 hebben wij hier voor het eerst een kerstconcert gegeven. Het was net als toen een geweldige ervaring en de warme ontvangst met hapjes en drankjes deed allen goed.

Het Meerssens Mannenkoor stond zoals altijd onder de deskundige leiding van Ger Franken en werd op de piano voortreffelijk begeleid door Leon Dijkstra. Het programma vóór de pauze bestond uit een achttal geestelijke liederen, terwijl na de pauze een aantal liederen uit ons kerstrepertoire werd gezongen. Zoals gebruikelijk werd afgesloten met het bekende “Stille Nacht” van Franz Gruber en als toegift het toepasselijke “We wish you a merry Christmas” in een arrangement van A.Schmid. En omdat Marieke onlangs jarig was geweest volgde op initiatief van onze enthousiaste presentator, Sjef Dohmen, nog het toastlied “Hoera”.

Het was voor ons koor een mooie en tevens gezellige afsluiting van het jaar. Een jaar waarin wij het 20 jarig bestaan van het koor mochten vieren. Vol vertrouwen gaan wij, met dank aan onze donateurs, op naar het nieuwe jaar en hopen ook in het volgend jaar op hun steun te mogen rekenen.

Het Meerssens Mannenkoor wenst alle zangliefhebbers een voorspoedig en gezond 2018!

Louis Verleisdonk