zondag, 27 mei 2018

Diesviering MMK 2018

Meerssens Mannenkoor viert zijn 21e verjaardag

Zondag 8 april, een mooi uitgekozen warme dag om de verjaardag van het Meerssens Mannenkoor te vieren. Traditiegetrouw werd op deze zonnige dag aangevangen met het uitvoeren van de goed ingestudeerde Missa Basilica van G.Lesscher, nu ook gecompleteerd met het mooie Gloria. De basiliek was goed gevuld, zodoende konden we onze talenten en kwaliteit aan vele kerkbezoekers tonen. Nieuw was ook het vers ingestudeerde Sloveense lied Vecerni ave (Avondgroet). Verder werden ook gezongen: I know the Lord is watching me, Thank You Lord , Maria lassù en Domine, salvum fac Regem nostrum. Deze keer werden wij op het orgel begeleid door Claudia Kranen – Moonen omdat organist Rob Waltmans – tevens onze eredirigent – verhinderd was. De algehele muzikale leiding lag natuurlijk in handen van onze dirigent Ger Franken.

Nadat Pastoor van Meijgaarden ons hartelijk welkom had geheten, konden we met volle overgave onze zangkwaliteiten tonen en dat deze zeer in de smaak vielen, bleek uit het applaus en de vele positieve reacties na afloop van de plechtige viering.

Volgens traditie werden de feestelijkheden voortgezet met een heerlijke brunch in Café de Keizer, het lokaal waar we ook onze repetities houden. Dit jaar waren er geen huldigingen m.b.t. jubilea van ons koor zelf, maar werd onze bariton Loe Maens gehuldigd vanwege zijn 25 jarig jubileum als lid van de KNZV, afdeling Limburgse Mannenkoren. Loe heeft vóór zijn tijd als lid bij ons koor, 11 jaar gezongen bij de Mastreechter Staar en zingt nu alweer meer dan 14 jaar bij ons. De bondsspeld werd hem opgespeld door een bestuurslid van genoemde Bond. Beste Loe, van harte gefeliciteerd! Uiteraard werd zijn vrouw ook betrokken bij deze huldiging en een mooie bos bloemen werd haar deel.

Daarna werd het feest voortgezet en het werd weer een gezellig onderonsje, waarbij onder meer een ludieke zangwedstrijd werd gehouden tussen de vier zangpartijen. Sjef Dohmen staat garant voor de organisatie van zulke acties. Een zeer deskundige jury, bestaande uit een vijftal dames, kwam tot de conclusie dat de tweede tenoren de beste performance hadden gegeven en de beste zangkwaliteiten hadden getoond. Ook een optreden van Sjef zelf en Theo Derkx, met een ode aan onze bekende Geul, viel zeer in de smaak. De uitsmijter was echter het optreden van Servé Halders die op de romantische toer ging met zijn ‘Tanze mit mir in den Morgen’, waarmee hij veel succes oogstte.

Na afloop van de brunch en de feestelijkheden er omheen kon er buiten op het terras nog gezellig worden nagepraat over het verloop van deze wederom geslaagde traditionele verjaardag.

Jef Hoofs