Het Meerssens Mannenkoor kan het zingen niet laten!


Bij de entree van elke kern was het te lezen. Het zoemde rond onder vele mannen. Ze werden opgeroepen en uitgedaagd om hun thuisfront en de terraszitters op de Markt van Meerssen op 23 juli wat te laten beleven. Clara had een vette worst gekregen. Alles was klaar om met het Meerssens Mannenkoor een pakkend “meezing” zomerconcert te geven op zondagmiddag tussen 14 en 16 uur.

Helaas pindakaas. Onze offergaven konden de weergoden niet bekoren. Kou, regen en harde wind voorspelde “buienradar”. Totaal geen terrasweer. Het Meerssens Mannenkoor kon alleen met pijn in het hart besluiten tot: ……… AFGELAST!!!

Wat niet hoefde te worden afgelast was de aansluitende afsluiting van het seizoen. Die zou plaatsvinden bij Connect5. Ons droog, warm, gezellig en gastvrij verenigingslokaal op de Markt in Meerssen. Daar was een lekkere afsluitende BBQ gepland.

Alle leden bleken echter eerst in te zijn voor het “smeren” van de kelen met de ingestudeerde potpourri. Dirigent John Gerits en pianist Leon Dijkstra weten “het ijzer te smeden als het heet is” en grepen de kans om alle eega’s eens romantisch toe te zingen. Die bleken dat meteen te waarderen en zongen de refreinen enthousiast mee. “De nieuwe dirigent weet wel schwung te maken”, hoorde ik een toehoorster bewonderend zeggen. En dat beaamden velen na afloop. Ook spraken ze de hoop uit dat het Meerssens Mannenkoor deze zomer alsnog de kans krijgt alle Meerssense mannen te betrekken bij het verwennen van het publiek op de Markt. Hierna smaakte de BBQ prima en was het nog lang gezellig in Connect5.


8 mei 2024