dinsdag, 11 december 2018

Het Kerstconcert van 2011 in Bunde

Kerstconcert van het Meerssens Mannenkoor .

Op vrijdag 23 december 2011. organiseerde het Meerssens Mannenkoor een gevarieerd kerstconcert in de Sint Agneskerk in Bunde. Deze kerk is met zijn uitstekende akoestiek uitermate  geschikt om een stemmig concert te geven. Naast het MMK traden op het gemengd koor Crescendo uit Ambij, de tenor Hubert Delamboy en Nicole Golstein-Heijnen, dwarsfluit.
Het MMK, o.l.v Rob Waltmans opende het concert met 4 kerstliederen, waarvan het Praise the Lord van Camille Saint- Saëns werd begeleid door Nicole Goldstein. Na het koor speelden Charlotte Asberg en Nicole Golstein het gevoelige Sicilienne van Gabriel Fauré
Daarna zong Hubert Delamboy het Minuit Chrétien, begeleid op het orgel door Rob Waltmans. Met zijn prachtige stem oogstte Hubert veel succes.
Vervolgens trad Crescendo o.l.v. Harrij Wijenberg voor het voetlicht met drie Engelse Carols, o.a het bekende Mary’s Boychild.
Hubert Delamboy zong een prachtig Ave Maria, hierbij werd hij uitstekend begeleid door Charlotte Asberg op de piano.
Na dit hoogtepunt zong het MMK een viertal Duitse Kerstliederen o.a. het Wünsche zur Weihnachtszeit van Udo Jürgens. Het lied Weihnachtszeit van Konrad Degenhart was een premiere.
Nu was het weer tijd voor onze solisten. Hubert zong het Mille Cherubini van Franz Schubert begeleid door Charlotte Asberg en Nicole Golstein.
Nicole en Charlotte speelden een fantasie op het thema van “de herdertjes lagen bij nachte”.
Daarna trad  Crescendo weer op met enkele Christmas Carols. Hun “I’m dreaming of a white Christmas” deed ons weer denken aan de uitbundig witte kerst van het vorig jaar.
Het concert werd besloten met een gezamenlijke uitvoering van koren en solisten van het Stille Nacht , heilige Nacht.
Het talrijke publiek had genoten en dankte de uitvoerenden met een minutenlang applaus. Na het concert was er koffie met kerstbrood in de ontmoetingsruimte achter in de kerk, waarvan talrijke toehoorders gebruik maakten.
Het Meeerssens Mannenkoor dankt al zijn ondersteuners, die dit concert mogelijk hebben gemaakt, en het Kerkbestuur van de Agneskerk in Bunde voor hun gastvrije ontvangst.

Wim Rhoen