dinsdag, 11 december 2018

Kerst in de Wilgenhof

Meerssens Mannenkoor brengt de bewoners van De Wilgenhof in kerststemming

Op 19 december was het Meerssens Mannenkoor te gast in De Wilgenhof in Bunde om de bewoners alvast in de kerstsfeer te brengen. Na een hartelijk welkom van Jacqueline van de activiteitenbegeleiding werd het concert begonnen met “Andachtsjodler”. Dit is een lied dat traditioneel in Oostenrijk en Zuid Duitsland wordt gezongen als aankondiging van de naderende Kerst.
Bij het, “Wij komen te samen”, werd uit volle borst meegezongen door de bewoners. Ook bij “O, du fröhliche” was te horen dat er goede zangers onder het publiek zaten.
Het concert werd vervolgd met “Weinachtszeit”. Het vertelt het verhaal over een koude wind, de eerste sneeuw die in het land is gevallen en het helder stralen van de sterren.
Daarna “Dormi, Fili”, een Italiaans kerstlied ( wiegenlied), en “A Gentleman’s Christmas”: trek de bergen in en vertel aan iedereen dat Jezus Christus is geboren. “De herdertjes lagen bij nachte” werd nog voor de pauze samen gezongen.
Al zittend bij en pratend met bewoners, bij een lekker glaasje wijn, bleek dat menig bewoner vele jaren in een koor had gezeten. Een mevrouw uit Rothem was jaren lid van het kerkkoor, een heer was 60 jaar lid geweest van het kerkkoor in Itteren en een andere mevrouw had gezongen in een gemengd koor in Maastricht. Het was dus niet zo verwonderlijk dat er zo goed werd meegezongen.
Na de pauze werd het programma voortgezet met Santo, een Argentijns lied, met “Rajske Strune”, een Slavisch kerstlied, en met “Betelehemu”, een Nigeriaans kerstlied. Dit laatste lied met percussie begeleiding van Mathy Bleize en Sjef Dohmen. Als samenzang werden nog gezongen “Nu zijt wellekome”, “Midden in de winternacht” en als afsluiting “Stille Nacht” van Franz Gruber.
Naar horen zeggen van de bewoners was het een mooi, sfeervol en ontspannen concert. Het stond zoals gebruikelijk onder leiding van Ger Franken en werd op de piano begeleid door Leon Dijkstra.
Sommige bewoners vonden het een prachtig gezicht: zoveel mannen in zwart pak en rode “non de ju”. Voor het koor was het fijn een kerstconcert te mogen geven aan bewoners van De Wilgenhof. Op deze manier te mogen bijdragen aan een mooi moment van samenzijn, geeft een goed gevoel.

Jules à Campo