dinsdag, 11 december 2018

Het MMK bestaat 20 jaar!

Meerssens Mannenkoor viert zijn 20e verjaardag

Deze dies natalis kan worden omschreven als een diesviering met een apart tintje, want het Meerssens Mannenkoor bestaat alweer 20 jaar. Dit gebeuren zal over een paar maanden nog eens extra aandacht krijgen met een optreden van ons koor, samen met sopraan Fenna Ograjensek en violist Patrick Heckmans, tijdens een Jubileumconcert op zaterdag 24 juni in de Auw Kèrk in Bunde.
Tijdens de viering van vandaag zullen maar liefst 7 leden worden gedecoreerd vanwege hun 12 ½ jarig lidmaatschap. Spannend, want ook de schrijver van dit verslag hoort bij de gelukkigen! Mooi resultaat toch in de hedendaagse koorwereld voor een nog zo jong koor met zoveel trouwe leden.
De dag begon op traditionele wijze met een H. Mis in onze prachtige basiliek. Pastoor van Meijgaarden heette ons hartelijk welkom en wees de kerkgangers op het jubileum van ons koor. De ingestudeerde liederen werden ten gehore gebracht voor een zeer goed bezette kerk en de uitbundigheid spatte er meteen vanaf bij het inzetten van het krachtige en imposante intredelied “Das ist der Tag des Herrn”, een eerbetoon aan onze heer God. Een goed gekozen vervolg op deze inleiding waren de ingetogen en gevoelig gezongen liederen “Kodosh” (Heilig is de Heer) en “Im Abendtrot”, uitgevoerd tussen de lezingen en bij de Offerande. Tijdens de H.Communie werden de liederen “ I know the Lord is watching me” en “Kolj Slawjen” ( Hoe groot is onze Heer) ten gehore gebracht, waarbij ook duidelijk weer onze Heer geëerd en geprezen werd. Afgesloten werd met het Spaans / Zuid-Amerikaans “Santo” (Heilig Heer, met heel mijn hart houd ik van U), een mooie afronding van een geslaagd optreden op onze verjaardag voor zovele kerkgangers. De muzikale begeleiding was natuurlijk in goede handen van onze eredirigent en organist Rob Waltmans en het koor stond onder leiding van onze eigen dirigent Ger Franken. Na de zegen ontvingen we een warm dankwoord van de pastoor, die ons verder een fijn en gezellig samenzijn toewenste. Direct daarna volgde een hartelijk applaus van alle aanwezigen.
Vervolgens werden wij verzocht om ons te verzamelen om een actuele foto van ons koor te maken in het park, met als achtergrond de Gloriëtte, de icoon van ons prachtige park en ons dorp. Het weer was ons gunstig gezind en dus zeer geschikt om een foto te maken.
Daarna keerden wij terug naar de markt om in Café-Zaal De Keizer ons, samen met onze partners, te gaan voorbereiden op het officiële gedeelte van de feestviering. De welkomstspeech werd gehouden door een blije voorzitter. Daarna kwam iedere jubilaris aan de beurt om te worden gedecoreerd met het verenigingsspeldje en om in de bloemetjes te worden gezet. De feestelijkheid werd afgesloten met een heerlijk verzorgde brunch, waarna velen zich verder op het terras vermaakten. Gezelligheid was troef en dat kun je aan de koorleden wel overlaten. Het was een memorabele en onvergetelijk mooie 20ste verjaardag!

Jef Hoofs