dinsdag, 11 december 2018

De 4 sluizen tocht van het MMK

Een boottocht langs 4 sluizen

De geplande concertreis van het Meerssens Mannenkoor ging jammer genoeg niet door en daar voor in de plaats maakten 83 leden en partners een 4 sluizentocht met de boot van Rederij Stiphout.

Op zondag 7 mei om 12.00 uur vertrok de boot, en vanuit Maastricht ging het langs de hellingen van de Sint Pietersberg richting Ternaaien, waar wij in de nieuwe sluis 15 meter omhoog werden geschut. Dan via het Albertkanaal, met aan beide zijden wanden van 60 meter hoog, naar Lanaken. Respect voor de kanaalgravers die zich een weg hebben gebaand door heuvels en mergel! Bij Lanaken 9 meter omlaag en bij de sluis van Neerharen nog eens 9 meter omlaag, om vervolgens via de Zuid-Willemsvaart, bij de sluis van Bosscherveld, stroomopwaarts richting Maastricht te varen.

Op de boot werden wij ontvangen met een kop koffie of thee en een lekker stuk vlaai. In de sluis van Ternaaien werden op het achterdek Kodosh en Gabi Gabi gezongen, en schipper Jan, die ook in de sluis lag, heeft genoten van dit miniconcertje.
Tijdens de reis werd de muziek verzorgd door Nico, die ondanks zijn ernstig zieke vrouw, er toch maar stond. Speciaal voor deze tocht had Nico de meezingers uit het groene boekje ingestudeerd. Joop zorgde ervoor dat Nico even kon stoppen met zingen als het koor, met Leon aan de piano, zijn eigen liederen zong.

Tegen 14.30 uur werd het koude en warme buffet geopend. Het smaakte, naar wat ik van menigeen hoorde, erg lekker. En bij het binnenlopen in Maastricht kwam er een einde aan een leuke, verrassende middag. Het miniconcertje op het achterdek bij aankomst aan de kade, was overigens geen succes en terecht dat Ger er ineens mee stopte. Hoe kwam dat? Ik denk dat velen na de boottocht niet meer geconcentreerd waren en na 4 uur op de boot snel naar huis toe wilden.

Jules à Campo