maandag, 17 december 2018

In Memoriam Wim Rhoen

In Memoriam WIM RHOEN
Maandag 9 juli 2018 hebben we tijdens de Uitvaartmis in de H.Gerlachuskerk in Valkenburg-Houthem afscheid genomen van onze zangvriend Wim Rhoen.
Wim werd op 1 oktober 2001 lid van het jonge Meerssens Mannenkoor en toonde zich daar van aanvang af aan een toegewijd en trouw lid. Muziek, en koorzang vooral, was van jongs af zijn lust en zijn leven en Meerssens Mannenkoor bood hem daarvoor de goede ambiance. Hij genoot van de concertreizen en was voor de 2e tenoren een geïnspireerd lid van de muziekcommissie, waar hij zijn mening over goede repertoirekeuze en muziekbenadering kon inbrengen.
Maar ook anderszins vervulde hij een belangrijke bestuurlijke taak binnen het koor door het vele jaren vervullen van het penningmeesterschap. Dat deed hij, geschoold boekhouder, met grote precisie en punctualiteit en hij stelde er een eer in daarvoor tot het kleinste detail de verantwoordelijkheid te dragen. En dus deelde híj, na afloop van concertoptredens, de gebruikelijke consumptiebonnen uit met zijn karakteristieke wat verlegen glimlach en enigszins gebogen houding.
Toen Wim enige tijd geleden geconfronteerd werd met ernstige gezondheidsproblemen heeft hij zich daar met grote wilskracht lang tegen verzet en bleef hij zo goed mogelijk de repetities bezoeken en zijn bestuurswerk doen, tot het moment dat dat echt niet meer kon.
Niet veel later, op 3 juli 2018 is hij op 79-jarige leeftijd overleden. Bij zijn afscheid, natuurlijk in de St.Gerlachuskerk, de fraaie barokkerk waarvoor Wim zich ook vele jaren als vrijwilliger heeft ingezet, hebben wij ons als koor vanzelfsprekend ingezet om zingend afscheid van Wim te nemen. Naast de rituele Gregoriaanse gezangen uit de Missae Defunctorum zongen we een viertal geëigende liederen: Thank You, Lord, Be still, my Soul, I know the Lord is watching me en Dobra Noc (Gute Nacht) en gaven daarmee vorm en klank aan ons verdriet over het verlies van een koorlid en aan onze dank voor wat hij voor ons koor heeft betekend.
Wim, bedankt!
Karel Majoor