maandag, 17 december 2018

Wandeling en BBQ 2018

Wandeling en BBQ van het Meerssens Mannenkoor

Het was zondag 15 juli jl. een prachtige zomerdag, ideaal voor de jaarlijkse wandeling en barbecue voor de leden en hun partners van het Meerssens Mannenkoor. De opkomst was iets minder dan andere jaren, maar wat wil je met de concurrentie van het WK voetbal, Tour de France en Wimbledon.

Om 14.00 uur kwamen wij samen bij ons repetitielokaal Café-Zaal De Keizer en vandaar uit kreeg de eerst groep onder de deskundige leiding van ons koorlid Willy Smeets een rondleiding door de Basiliek, waarbij ook via de wenteltrap de buitenbalustraden en de kerkzolder werden bezocht.

De ander groep maakte o.l.v. Mariëtte Paris-Vankan een wandeling richting Rothem. Zij is medeauteur van de brochure “De Meerssense school 1910-1920”. Het wekt dan ook geen verwondering dat op de wandeling via o.a. Huize door Vlijt en de Oliemolen de namen van onder meer Willem van Konijnenburg en Jan van Puijenbroek veelvuldig werden genoemd. In Rothem werd een uitgebreid bezoek gebracht aan de H.Hart van Jezuskerk (1929), een provinciaal en rijksmonument. Met veel enthousiasme vertelde Mariëtte over de bouw, de gebrandschilderde ramen, beelden en afbeeldingen. In deze kerk geeft het Meerssens Mannenkoor ieder jaar zijn kerstconcert en het is daarom goed om wat meer te weten over dit monument dat in Meerssen wat in de schaduw staat van de Basiliek.
Op de weg terug naar Meerssen, via een gezellig pad langs de Geul, kwamen wij ook voorbij de plek waar Geul, Kleine Geul en ‘t Geulke samenkomen. Een plaats om te mijmeren en te genieten van al het moois!

In de tuin van Bruncherie Silly Days werd daarna genoten van een uitstekende barbecue en konden wij nog wat napraten over deze zondagmiddag, georganiseerd door de activiteitencommissie van het Meerssens Mannenkoor. Waarvoor onze grote dank!

Louis Verleisdonk