maandag, 17 december 2018

Zangersdag 2018

Meerssens Mannenkoor naar de Zangersdag van de Onderlinge Federatie

Op zaterdag 27 oktober jl. vond in ’t Geboew te Schin op Geul de 61e Zangersdag plaats van een zevental koren uit het Heuvelland. De organisatie was dit jaar in handen van Mannenkoor Koninklijk Walram’s Genootschap van Valkenburg. De kooroptredens werden, evenals vorig jaar, beoordeeld door de heer Ludo Claesen, hoofdvakdocent koordirectie Conservatorium Maastricht en Hasselt en artistiek leider van Kamerkoor Maastricht.

Het Meerssens Mannenkoor dat onder leiding stond van Ger Franken en op de piano werd begeleid door Leon Dijkstra, vertolkte een drietal werken.
Het koor opende zijn bijdrage met “The Finnish Forest” van Bryan Davies, een lofzang op het Finse woud. Vervolgd werd met “Vecerni ave”, een avondgroet van Anton Foerster. Afgesloten werd met “Down Home Gals” in een arrangement van Earlene Rentz, een potpourri van Amerikaanse folksongs.

De uitgevoerde koorwerken werden beoordeeld op zuiverheid, klankgehalte, techniek, dynamiek/frasering, ritmiek en opvatting/tempo. De beoordeling varieerde van voldoende tot goed, waarbij “Down Home Gals” het beste scoorde. Ook de repertoirekeuze werd zeer gewaardeerd. Voor het Meerssens Mannenkoor en zijn dirigent in ieder geval een stimulans om op de gekozen weg verder te gaan.

Na afloop was het daar in ’t Geboew nog lang heel gezellig voor de zangers uit het Heuvelland en hun aanhang. Niet in de laatste plaats door het teeke zingen met Leo van Weersch, de dirigent van Walram, achter de piano.
De leden van de Onderlinge Federatie kunnen terugkijken op een mooie muzikale avond!

Louis Verleisdonk