woensdag, 20 maart 2019

Kerst in het dorp 2018

Keersjmes in Meersje en het Meerssens Mannenkoor

Op initiatief van o.a. één van onze leden werd op zaterdag 22 december jl. voor het eerst dit evenement georganiseerd en zoals in de oproep stond: met een levende kerstgroep, zangkoren, muzikanten, verhalen- en gedichtenvertellers, een orgelman en niet te vergeten een kerstman.

Ook het Meerssens Mannenkoor was gevraagd om een bijdrage te leveren en dat deden wij met een drietal optredens, niet formeel in onze smoking maar in ons gewone pak met een kerstmuts op. En niet met alle 40 zangers, maar met een groep van zo’n 18 zangers.
Ik heb mij laten vertellen dat dit sinds de oprichting van het Meerssens Mannenkoor het eerste optreden was dat er geen zangers bij waren die ook het eerste begin in 1997 hebben meegemaakt. Geen Richard, geen Theo, geen Rob, geen Jos (hij sloot zich overigens bij het derde optreden toch nog aan), geen Jep, geen Alex en geen Peter. Door diverse omstandigheden én omdat hun aanwezigheid elders bij het evenement nodig was, konden zij niet meedoen met onze groep. Hebben wij ze gemist? Natuurlijk hebben wij ze gemist. Maar wij hebben ons er wel goed doorheen geslagen!

Wij begonnen ons optreden bij de Gamma en dit is niet toevallig, want Budé Groep is al jaren één van onze sponsoren en daar zijn wij Budé heel dankbaar voor. Na de koffie en de chocolademelk werd onder leiding van onze dirigent, Ger Franken, een aantal kerstliederen a capella ten gehore gebracht. De aanwezige doe-het-zelvers – en het personeel – vonden het prachtig en na enige aanmoediging door Sjef Dohmen, werd er ook nog geapplaudisseerd.
De tocht ging verder en in de Jumbo volgde ons tweede optreden. Het winkelende publiek vond het allemaal erg mooi maar liet zich niet afleiden van hun eerste taak: het vullen van de winkelwagentjes! Met voor ieder een flinke plak chocolade, met de toepasselijke naam “Merci”, verlieten wij het pand voor ons derde optreden in het Leopoldskerkje.
En hier in dit kerkje met zijn geweldige akoestiek klonken onze kerstliederen als vanouds. Temeer daar wij bij enkelen noten vanuit de zaal ook nog hulp kregen van Marlène Vencken, een van de alten van het Basilicakoor.

Al met al een zeer geslaagde middag. Complimenten voor de organisatie die, verdeeld over een twintigtal locaties, een mooi programma had samengesteld. Het zou geweldig zijn als dit evenement in de toekomst verder zou kunnen worden uitgebouwd.

Louis Verleisdonk