maandag, 21 januari 2019

MMK te gast bij "The Strings"

Thuiskomen in Nieuwdorp bij Mandoline Ensemble en Orkest “The Strings”!!

Op zondagmiddag 23 december jl. sloot het Meerssens Mannenkoor zijn kerstconcertenseizoen af met een prachtig concert in de kerk van Stein-Nieuwdorp. Een onbekende kerk, die voor mij een rijkere versie van de kerk in Waalsen bleek te zijn. Ik voelde mij meteen “thuis”.
Het Meerssens Mannenkoor was hier te gast bij Mandoline Ensemble en Orkest “The Strings”. “The Strings” stonden onder de deskundige leiding van Annemie Hermans. Het Meerssens Mannenkoor werd gedirigeerd door Ger Franken en op de piano begeleid door Leon Dijkstra.

Het Mandoline Ensemble en Orkest heeft een zachte transparante klank. En dat blijkt heel mooi samen te gaan met zacht zingende mannen.
Tijdens het anderhalf uur durende concert werd een mooi uitgebalanceerd programma gebracht. Het Mandoline Orkest opende met “Favourite Christmas classics”. Meteen gevolgd door een mooie klarinetsolo van Leoniek Hermans. Na twee instrumentale mandolinewerken trad uit Beek de tenor Andrea Poddighe aan voor een betoverend “Maria Wiegenlied” samen met het ensemble.
Soepel schoof het Meerssens Mannenkoor vanuit de zijbeuk het altaar op en af en bracht drie mooie werken: “Benedictus”, “Lulajze Jezuniu” en “Dormi Fili”. Onze inspanningen werden steeds gewaardeerd met aandachtig luisteren en een gul applaus. Naast klarinettiste bleek Leoniek Hermans ook een mooie mezzo-sopraan in “Walking in the Air”.
Na het verfijnde “Wiegenlied” van Franz Schubert door Andrea Poddighe schoof het Meerssens Mannenkoor weer het altaar op voor drie werken met ieder een ander karakter: “Heilige Nacht”, “Alegria” en “Whisper!Whisper!”. Uit het applaus viel op te maken dat deze afwisseling werd gewaardeerd.
Het slot van het concert bracht naast solo’s van Leoniek Hermans en Andrea Poddighe ook een nieuw warm geluid: Jan Tom Fernhout op cornet in “Have yourself a merry little christmas”. Alle muzikanten samen sloten af met drie verschillende versies van het eerste couplet van het 200 jaar oude “Stille Nacht”. Leoniek zong in het Limburgs, Andrea in het Italiaans en het koor in het Duits. Na het daverende applaus konden we het publiek als dank “We wish you a merry Christmas” toezingen.

Het Meerssens Mannenkoor mag met recht terugkijken op een mooi en interessant concert. De samenklank met Mandoline Ensemble en Orkest “The Strings” is voor herhaling in Meerssen vatbaar. U bent alvast uitgenodigd voor ons gezamenlijk kerstconcert op zaterdag 14 december 2019.

Jos Kester