vrijdag, 20 september 2019

Zomerconcert 2019 in de Auw Kirk

Geslaagd zomerconcert van het Meerssens Mannenkoor

Afgelopen zaterdagavond 15 juni vond het Zomerconcert van het Meerssens Mannenkoor plaats in de Auw Kerk in Bunde.
Naast het Meerssens Mannenkoor onder leiding van dirigent Ger Franken en met begeleiding van pianist Leon Dijkstra, gaven het Salonorkest Wiener Soirée en sopraan Marleen Everink hun medewerking aan dit concert. Koorlid Sjef Dohmen verzorgde de uitstekende presentatie van de avond.

In een volle zaal opende het Meerssens Mannenkoor met een viertal liederen die in hun variatie door het publiek zeer gewaardeerd werden. Het laatste lied van deze eerste sessie van het koor werd mede uitgevoerd door sopraan Marleen Everink: het “Madre Pietosa Vergine” uit de opera La Forza del Destino van Giuseppe Verdi. De combinatie mannenkoor en sopraan kon op grote waardering van het publiek rekenen.
Marleen Everink bracht daarna een tweetal liederen van Franz Lehár en Johann Strauss ten gehore. Het is wonderlijk hoe één stem het publiek zo kan beroeren zoals afgelopen zaterdag het geval was.

Het Salonorkest Wiener Soirée was de verrassing van de avond. Met een piano, 2 violen en een cello wist men het publiek uitstekend te vermaken met populair klassieke muziek.
Kwalitatief van een hoogstaand gehalte, waarbij het orkest tevens in staat bleek het publiek te binden en actief te betrekken bij hun optreden.

Na de pauze trad opnieuw het Meerssens Mannenkoor op met een viertal liederen en in samenwerking met het salonorkest werd een medley van Vera Lynn ten gehore gebracht. Ook hierbij vermaakte het publiek zich uitstekend.
Het optreden van het salonorkest was wederom van hoge kwaliteit. Hoogtepunt van dit optreden was het perfect uitgevoerde “Ave Maria” van Charles Gounod, waarbij enkelen van de aanwezigen een traan moesten wegpinken, zó zuiver en ontroerend.
In een tweede optreden van Marleen Everink zong zij, onder begeleiding van Leon Dijkstra op piano, onder andere het “Lied an der Mond” uit de opera Rusalka van Antonin Dvořák, waarbij zowel de pianist als de sopraan uitblonken in hun optreden.
Het mannenkoor sloot weer aan en bracht in samenwerking met Marleen Everink in “Frühlingsweisen”, een arrangement van Rob Waltmans, de oud-dirigent van het koor, een drietal liederen ten gehore, waaronder het bekende Viljalied van Franz Léhar.

Als afsluiting van de avond werd door alle deelnemers tezamen het lied “Geul iech wil diech huère” ten gehore gebracht. Dit geheel in overeenstemming met de feestelijke stemming van dat moment.

Na een korte toespraak van wethouder Jan Gulikers, waarin de prestaties van alle deelnemers vol lof werden beschreven, en het afsluitende dankwoord met bloemen van de voorzitter van het koor, kon het publiek terugkijken op een zeer geslaagde muzikale avond van hoog niveau.

Jan Koolen