maandag, 21 oktober 2019

Serenade voor Carlie

Het Meerssens Mannenkoor hield 10 minuten zijn mond!

Het was ongetwijfeld het lastigste en mooiste optreden in 22 jaar. Op 12 september 2019 in het personeelsrestaurant van het AZM. Pas 5 dagen daarvoor waren de leden opgeroepen in kostuum te verschijnen. Onder strikte geheimhouding. En met strikte aanwijzingen voor de reis naar het AZM. Het optreden mocht niet uitlekken. In het personeelsrestaurant was een “verstopplek voor 30 mannen” ingericht. Hierdoor verviel de mogelijkheid een piano mee te nemen en in te zingen. Ook het indrinken was “bijzonder”. Uitsluitend gezond. Welk water wilt u? “Blauw of Rood”? Het zwaarste onderdeel moest toen nog komen. Achter een gordijn staan en 10 minuten je mond houden. En dat met 30 levenslustige mannen. Een loodzware opgave voor de leden van het Meerssens Mannenkoor. Maar waarom eigenlijk al dat afzien?

Voor een vrouw!!! Een vrouw? Ja, maar dan wel “DE VROUW VAN HET MEERSSENS MANNENKOOR”: onze secretaris Carlie Rings. Al vanaf de oprichting 22 jaar een toegewijde secretaris met hart voor haar mannen.

Terwijl Carlie met familie en collegae niets vermoedend genoot van het aperitief, gingen het gordijn en de mond van Carlie gelijktijdig open.

Het koor had nog geen noot gezongen of Carlie was al diep geroerd. Gelukkig maar, de kwaliteit van onze zang had last van de “zware omstandigheden”. Maar voorop stond dan ook niet een hoogstaande serenade. Wel een warme verrassing voor Carlie bij gelegenheid van haar afscheid van het AZM. De voorzitter dankte Carlie, wenste haar nog vele mooie en gezonde jaren toe en bood tijdens het muzikale “Veldboeket” er ook een namens alle mannen aan. Onze opzet bleek geslaagd. Tijdens haar dankwoord bleek dat ze nog steeds “sprakeloos” was.

Jos Kester