zondag, 20 oktober 2019

Bevrijdingsconcert Maastricht

Bevrijdingsconcert op de Markt in Maastricht

Mannenkoor Borgharen had ons gevraagd om tezamen met dit koor een kort concert te geven in het kader van de festiviteiten rond de herdenking van de bevrijding van Maastricht. Het concert vond plaats op zaterdag 14 september jl. van 18.30 tot 19.00 uur op de Markt in Maastricht. Naast ons optreden was er ook een optreden van de Mastreechter Staar en waren er nog talrijke andere activiteiten.

De 2 koren begonnen hun gezamenlijke optreden met het bekende Slavenkoor uit de opera “Nabucco” van Giuseppe Verdi en vervolgden met een selectie uit de Parelvissers van George Bizet. Beide werken werden gedirigeerd door de dirigent van het Meerssens Mannenkoor, Ger Franken. De begeleiding op de piano werd zoals altijd verzorgd door Leon Dijkstra.

Hierna zong Mannenkoor Borgharen nog 2 werken, waarna het concert door het Meerssens Mannenkoor werd afgesloten met “Mergroate” van de Schintaler. Dit werk paste helemaal in deze herdenking van de bevrijding: “Sjmörges es de mis optrèk, kómme oet die witte vlek, doezend kruuskens langzaam op dich aaf”.

Het was een leuke ervaring om tezamen met Mannenkoor Borgharen dit optreden te verzorgen. Maar zingen in de open lucht, met het verkeer dat achter het podium gewoon doorrijdt, is natuurlijk erg zwaar en komt de kwaliteit van de zang natuurlijk niet ten goede. Maar ja, af en toe moet je eens wat anders durven te doen!

Louis Verleisdonk