zaterdag, 11 juli 2020

Korenavond Schin op Geul

Meerssens Mannenkoor naar de Zangersdag van de Onderlinge Federatie

Op zaterdag 26 oktober jl. vond in Gemeenschapshuis ’t Geboew te Schin op Geul de jaarlijkse Zangersdag plaats van een zestal koren - waaronder twee gemengde koren - uit het Heuvelland met in totaal 125 zangers en 40 zangeressen. De organisatie was dit jaar in handen van Mannenkoor Inter Nos uit dezelfde plaats. De kooroptredens werden beoordeeld door John Gerits, dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius.

Het Meerssens Mannenkoor dat onder leiding stond van Ger Franken en op de piano werd begeleid door Leon Dijkstra, vertolkte een drietal werken.

Het koor opende zijn bijdrage met “Brothers Sing On!” van Edvard Grieg in een arr. van Howard D. McKinney. Vervolgd werd met een selectie uit het bekende “Les Pêcheurs de Perles” van George Bizet in een arr. van Hans van der Yp. Afgesloten werd met Sinner Man in een arr. van David Eddleman, een verbloemd protestlied tegen racistisch geweld.

De uitgevoerde koorwerken werden beoordeeld op zuiverheid, klankgehalte, techniek, dynamiek/frasering, ritmiek en opvatting/tempo. De uitvoering van de werken van het Meerssens Mannenkoor werd in bijna alle gevallen beoordeeld als “zeer goed”, de hoogste kwalificatie. En zoals John Gerits het verwoordde: “Dit koor klinkt zoals een mannenkoor moet klinken”. Voor het koor én dirigent een stimulans om op de gekozen weg verder te gaan. Voorts kreeg ook Leon Dijkstra complimenten voor de perfecte begeleiding!

Na afloop was het daar in ’t Geboew nog lang heel gezellig voor de zangers/zangeressen uit het Heuvelland en hun aanhang. Niet in de laatste plaats door het teeke zingen met Leo van Weersch,de dirigent van Inter Nos en Walram, achter de piano.

De leden van de Onderlinge Federatie kunnen terugkijken op wederom een mooie muzikale avond!

Louis Verleisdonk