maandag, 28 september 2020

Keersmesj in Meerssen en het MMK

Keersjmès in Meerssen met het Meerssens Mannenkoor

Ook dit jaar was het Meerssens Mannenkoor met een twintigtal leden weer van de partij in het centrum van Meerssen. Het publiek kon op zaterdag 21 december op meerdere locaties genieten van zang, concerten, verhalen en gedichten.

Het Meerssens Mannenkoor verzorgde kerstconcerten in de Gamma, de Jumbo en de Synagoge. Omdat onze eigen dirigent, Ger Franken, buiten Meerssen een ander koor moest dirigeren, nam Claudia Kranen het op de eerste twee locaties van hem over.

Gamma (Budé Groep) en Jumbo zijn beiden zeer gewaardeerde sponsors van ons koor en …….. voor wat hoort wat!

De doe-het-zelver in de Gamma wist niet goed wat hij met ons aan moest, maar gelukkig waren ook enkele leden van het Basilicakoor, het koor van Claudia, aanwezig, zodat wij met onze a capella gezongen liederen toch nog wat respons kregen. En zelfs hoorden wij af en toe een alt klinken! Claudia vond het kennelijk leuk om deze keer eens voor uitsluitend mannen te staan en kweet zich uitstekend van haar taak.

In de Jumbo, tussen de verpakte vleeswaren en de niet bederfelijke waar, vervolgden wij onze tocht door Meerssen. Het winkelende publiek liet zich verrassen en wij gingen met een zak chocolaatjes op weg naar de Synagoge, waar Ger Franken klaar stond om het laatste gedeelte te dirigeren. En met de akoestiek van de Synagoge klonken onze liederen als vanouds en werden wij door het aanwezige publiek getrakteerd op een zeer gewaardeerd applaus!

Al met al een zeer geslaagde middag. Complimenten voor de organisatie die verdeeld over een dertiental locaties, een mooi programma heeft samengesteld.

Louis Verleisdonk

What do you want to do ?
New mail