maandag, 28 september 2020

Kerst bij zorgcentrum Campagne

Kerstconcert in Zorgcentrum Campagne

Op maandagavond 16 december 2019 gaven wij een kerstconcert voor de bewoners van Zorgcentrum Campagne in Maastricht.

Na het inzingen en het losmaken van de stemmen werden we in de zaal ontvangen door de bewoners. Die avond waren er alleen vrijwilligers aanwezig, die hun best deden om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. Jammer genoeg waren er niet zoveel bewoners, maar die er waren, waren waarschijnlijk de echte muziekliefhebbers.

Het Meerssens Mannenkoor werd zoals altijd gedirigeerd door Ger Franken en aan de piano begeleid door Leon Dijkstra.

Sjef Dohmen kondigde op een zeer duidelijke en enthousiaste manier de liederen aan en vertelde over de inhoud van de uitgevoerde werken.

Als samenzang werd begonnen met “Wij komen tezamen” en daarna werden achtereenvolgens de volgende liederen gezongen: Andachtsjodler, Kodosh, I know de Lord is watching me, Santo, Dobryj Wetsjer Tobi en Es blüht eine Rose zur Weihnachtszeit

Na een pauze van 15 minuten werd, samen met de bewoners, “De herdertjes lagen bij nachte” gezongen en werd vervolgd met: Venite adoriamo, Lulajze Jezuniu, Weihnachtsglocken, Whisper! Whisper!, Alegria, A Gentleman’s Christmas en het traditionele Stille Nacht van Franz Gruber.

Het was al met al een geslaagd kerstconcert dat eindigde met een dankwoord van een van de bewoners.

Jules à Campo

What do you want to do ?
New mail