dinsdag, 24 november 2020

In memoriam Mart Canna

Op 29 oktober jl. is onze zangvriend Mart Canna overleden. Hij was al enige tijd ziek, maar zijn overlijden kwam voor de leden van het Meerssens Mannenkoor toch nog vrij onverwacht. Wij hadden de uitvaartdienst graag met onze zang willen opluisteren, maar door de maatregelen als gevolg van de coronacrisis was dit niet mogelijk. Toch waren vele leden aanwezig bij de plechtigheid in de Basiliek om afscheid te nemen van een trouw en betrokken lid.

Mart was ruim 14 jaar lid van het koor. Als bariton, en de laatste tijd als bas, had hij een zeer gewaardeerde inbreng, waarbij de muzikale vorming in zijn jeugd hem goed van pas kwam. Repetities en concerten werden door hem zelden verzuimd en dat maakte hem de ideale persoon om de presentielijst bij te houden.

Na een onderbreking van enkele jaren trad Mart begin vorig jaar wederom toe tot het bestuur. Hij voelde goed aan wat onder de leden leefde en door zijn bescheiden opstelling was het prettig om met hem samen te werken.

Ook zette hij zich in voor de verspreiding van het verenigingsblad, De Geulecho. De redactie van dit blad kon altijd op hem rekenen.

Mart was geen man om zichzelf op de voorgrond te plaatsen, maar zijn aimabel karakter en zangtalent maakte hem tot een zeer waardevol lid van het Meerssens Mannenkoor. Wij zullen hem missen!

Louis Verleisdonk